Opdrachten

ID&T/ SFX Europa – CFO

Als CFO van ID&T is de heer Van Overbeeke eindverantwoordelijk voor de deelgebieden Finance, HR en Legal binnen de ID&T organisatie. ID&T, bekend van de (inter)nationale dance evenementen met onder andere evenementenconcepten als SENSATION, Tomorrowland, Mysteryland en DEFQON1, is verantwoordelijk voor ruim 60 evenementen per jaar in binnen en buitenland. De groep bestaat uit zo’n 50 vennootschappen en exploiteert naast evenementen ook merchandize webshops, een muziek-downloadportal en diverse joint ventures met artiesten. De evenementen worden zowel nationaal als internationaal voor eigen rekening danwel in locale partnerships of middels een licentiemodel geexploiteerd. ID&T is actief in ongeveer 10 landen en heeft buiten Nederland vestigingen in de Verenigde Staten, Brazilië en Australië.

In 2013 is deze onderneming overgegaan in Amerikaanse handen en nu onderdeel van het NASDAQ genoteerde SFX Entertainment Inc (SFX). De drijvende kracht hierachter is de heer Sillerman, eerder verantwoordelijk voor een miljardenconsolidatie bij pop/rock promotors wereldwijd, hetgeen resulteerde in wat vandaag de dag bekend is als Live Nation, één van de grootste entertainment concerns in de wereld. De heer Van Overbeeke was onderdeel van het driehoofdige dealteam en intensief betrokken bij deze transactie van ruim EUR 100 mln, zowel bij de contractonderhandelingen, de fiscaliteit, de juridische herstructurering in voorbereiding op de transactie alsmede noodzakelijke US GAAP conversie en de omvangrijke aanvullende rapportageverplichtingen in verband met de SFX IPO kort voor de closing.

Na een aantal aanvullende Europese acquisities waaronder Paylogic (ticketing), i-Motion Gmbh, B2S, AIR en Monumental winnen de Europese activiteiten binnen SFX aan schaal (omzet EUR 125 mln) en is SFX Europa gevormd. Sinds 2014 was de heer Van Overbeeke samen met de heer Stutterheim (CEO) en de heer Elbertse (COO) operationeel verantwoordelijk voor SFX Europa. Focus ligt nu op een voorspoedige integratie van de geacquireerde activiteiten en een versnelde internationale uitrol van reeds bestaande evenementenconcepten. Op 1 augustus 2015 is deze opdracht geëindigd.

 

TIE Holding NV (NYSE Euronext listed) – CFO

Goudse Verzekeringen – Manager run-off buitenlands volmachtbedrijf

Den Haag City Marketing – Consultant

Stichting Dario Fo – Consultant

Deel deze site